• Digidak zoekt vrijwilligers• Kunstacademie stelt tentoon• Wacko Woensdag op De Bogaard• Loophappening Dwars door Geel

Digidak zoekt vrijwilligers
Digidak laat mensen op een heel eenvoudige manier kennismaken met de mogelijkheden van computer en internet. Digidak werd vorig jaar opgestart in Geel. Naast het MPI, OPZ en Luysterbos neemt nu ook buurtencentrum Den Alleman deel aan het project. Die organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Heb je enkele uurtjes vrij die je graag nuttig wil invullen? Wil je je inzetten voor iets waar mensen je heel dankbaar voor zijn? Hou je van contact met mensen? Dan is digidak misschien iets voor jou.
 
Digidak zoekt mensen die hun basiscomputerkennis willen delen met beginners. Je hoeft geen computertechneut te zijn. Als begeleider help je mensen tijdens de vrije inloop of geef je les in de basisbeginselen van werken met computer en internet. Je kiest zelf hoeveel tijd je kan vrijmaken. Je krijgt een opleiding en eens je gestart bent, kan je rekenen op ondersteuning. Voel je je aangesproken? Wil je graag meer weten? Kom langs op het infomoment op maandag 27 juni tussen 9.30u en 11.30u in AT-café ‘De Statie’, Dr. Vandeperrestraat (naast de Lidl).



Kunstacademie stelt tentoon
Na een jaar van intens werken in de ateliers stellen de leerlingen van de Stedelijke Kunstacademie hun werken tentoon van 25 t.e.m. 28 juni. En dit op niet minder dan vier locaties: de Schrijnwerkerij, Kunstacademie, De Schuur en de ateliers op het Sint-Dimpnaplein. De tentoonstelling loopt op zaterdag en zondag van 10u tot 17u en op maandag en dinsdag van 14u tot 20u. Toegang is gratis. Wie een kijkje gaat nemen kan zich ook al inschrijvingen voor het volgende academiejaar.
 
De Schrijnwerkerij (parking Nieuwstraat) leent zich uitstekend om de afstudeerprojecten te tonen van de leerlingen keramiek, schilderkunst, tekenkunst en computerkunst. Het is fascinerend om te ontdekken hoe elke leerling tot een persoonlijke beeldtaal is gekomen. De confrontatie en spanning tussen de kunstwerken maakt het kijken tot een boeiende ervaring. Vernissage op vrijdag 24 juni om 20 uur.
 
In de ateliers en wandelgangen van de Kunstacademie (Kollegestraat) is tekenkunst, schilderkunst, keramiek en computerkunst te zien van zowel beginners als gevorderden. Een bezoek hier is meteen de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van opleidingen die in de Kunstacademie worden gegeven.
 
De kinder- en jeugdateliers hebben de Schuur en de ateliers op het Sint-Dimpnaplein helemaal ingepalmd met hun artistieke creaties. Opvallend bij deze jongste kunstenaars is de ongeremde fantasie en grote originaliteit. Op zaterdag 25 juni is het hier KUNSFEEST! voor de kinderen.
 
Wacko Woensdag op De Bogaard
Wacko Woensdag is een waanzinnig gebeuren elke laatste woensdag voor een schoolvakantie in en rond jeugdcentrum De Bogaard. Naar aanleiding van de paasvakantie staat een nieuwe editie gepland op woensdag 29 juni. Op het programma staat een Singstarcontest, Skate-initiatie en DJ-workshop. Je kan doorlopend deelnemen aan Streetsoccer, volleybal en pingpong. Vanaf 13u deelt het JAC broodjes uit. Op is op. Deelnemen aan de activiteiten is gratis. Inschrijven is niet nodig.
 
Loophappening Dwars door Geel
Op zaterdag 25 juni organiseert de Geelse Atletiekclub in samenwerking met de organisatie Geelse Triathlon en het stadsbestuur de derde editie van ‘Dwars door Geel’. Dit loopevenement wordt gehouden in het centrum van Geel. Het parcours loopt over verharde wegen met elke ronde een bevoorrading. De start en finish bevinden zich op de Werft. Er zijn loopafstanden uitgestippeld voor kinderen, volwassenen en andersvaliden. Alle info via onderstaande website.